Een groep ‘s-Gravenzanders begon in 1993 met bodyboarden in ’s-Gravenzande. Eerst op slag Arendsduin, een jaar later op slag Beukel om vervolgens slag Vlugtenburg te ontdekken! Bodyboarden (ook wel boogieboarden genoemd) is de liggende variant op golfsurfen.
Dit groepje groeide snel uit en heette destijds de “Turbo Waveracers ’s-Gravenzande”!! Deze groep had destijds hun “hangout” bij de stranttent Palmbeach (’t Schippertje) van Jan van Elswijk. Daar kwamen ze met hun eigen gemaakte fiets-surfkistkar waar alle boards en wetsuits mee werden vervoerd. Via Maarten kwamen de groep in 1997 in contact met zijn zeiler Bram; die het idee opperde dat ze zich als surfers aanmelden bij de KZVG. Zo hadden ze onderdak en werd het ledenbestand van de KZVG wat verjongd en wellicht hielden ze er een paar zeilers aan over.In 1997 is zodoende een groep van zo’n 10 surfers lid geworden bij de KZVG. Bestond de hobby eerst nog alleen uit bodyboarden, later kwam daar skateboarden, sandboarden, snowboarden en short/longboard-surfen bij. Vanaf toen heette de groep de “V-Beach Boarders” naar de local surfspot V-Beach (Vlugtenburg-Beach) . Door de jaren heen (1997-2004) zijn de surfleden steeds minder gaan bodyboarden en steeds meer gaan surfen.

Hadden we in 1997 zo’n 10 surfleden, in 2000 zo’n 15 surfleden, momenteel 2009 hebben we 25 surfleden en een ledenstop. Door de jaren heen is onze surfuitrusting uitgebreid/verbeterd en zo is het fanatisme flink gegroeid.
Sinds 2004 doen enkele leden mee aan wedstrijden in Domburg, Scheveningen, Oostende België en Moliets Frankrijk. Dit alles niet zonder resultaat!

Voor meer informatie of inschrijvingen voor de wachtlijst stuur je een mailtje aan: golfsurfcommissie@vbeach.tk